Arkib Blog

Khamis, 17 Mac 2011

CENCALUK

Bahan-bahan ( 1-2 orang )

  • 3-4 sudu besar Cencaluk
  • Separuh Bawang Besar (potong dadu)
  • 1 Cili Merah besar (tumbuk halus)
  • 1 Cili Padi Merah (tumbuk halus)
  • 8 Biji Limau Kasturi (perah jus,buang biji)
  • Klik di sini untuk isi bahan

Cara-cara

  1. Masukan semua bahan2 yg telah disediakan ke dalam mangkuk yang sesuai.
  2. Setelah semua bahan2 sebati,letak serbuk perasa (ajinomoto) ikut citarasa masing2
  3. 190691_172129429504635_100001227386159_432275_7300090_n
    Taadaaaa...Dah siap ;-) untuk bahan ulam,Kangkong Rebus dan Timun potong sesuai sangat! Selamat Mencuba

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...